dijous, 27 de desembre del 2012

La rebuda del Reis amb “petrolieres”.

Article escrit entre Carlos Marqués i Sisco Piñol. 

Recordo amb una certa tendresa aquelles dates nadalenques en que ens passàvem alguns dies buscant pots i llaunes per tot arreu, fins i tot als munts de brossa que estaven situats als voltants del poble (a L'Angel de Cabanes l'Ajuntament encara no li havia "comprat" el "carro de la basura"). Cada colla volia fer la "petroliera" més llarga i més forta del poble. Allò si que eren "petrolieres" i no les que fan ara amb quatre llaunes de refresc o cervesa. Fèiem unes andròmines que s'havien de conduir amb quatre xiquets com a mínim per a poder passar be pels cantons i que no s’enganxessin.

Tota una feinada per rebre els Reis d’Orient, perquè a l’estar Tivenys una mica amagat sota la falda de les muntanya de Cardó, cal que tots els xiquets i xiquetes surtin al carrer a fer soroll per a que no passin de llarg i deixin els seus regals.

Una bonica tradició del nostre poble que no hem de perdre i que es podria potenciar amb un concurs de “petrolieres” amb premis (a la més llarga, la més bonica, etc...)